Joan Bosque

El taller del modelista naval

Benvinguts al taller del modelista naval.









Aquest blog preten ser un lloc de trobada on poder mostrar els models de qualsevol modalitat que s'està construint o que ja està construit i un lloc on compartir idees i projectes.



















dimarts, 12 de febrer del 2013

Construcción del VICTORY H.M.S. paso a paso

Començo la construcció d'un nou model. Es tracta d'un model de l'empresa Constructo. Un model molt ben dissenyat i amb una preparació excel·lent. Ideal per gaudir construint sense tenir que passar per la fase de tenir que preparar tot el material ( tallar les traques, etc). El model a construir és el H.M.S. VICTORY.

Entre les persones que formem part del gran col·lectiu dels modelistes navals, existeixen múltiples tendèncias y preferèncias. Hi han modelistes als que hi agrada preparar ells mateixos tot el material que ha de formar part del muntatge del vaixell i també hi som els que amb el que més gaudim és amb el muntatge del vaixell. Per mi la part més interessant per construir, és el casc del vaixell. Considero que construir el casc d'un model amb traques de 2 mm. de gruix i aconseguir ensamblar-les el més perfectament possible i polir-les sense tenir que afegir empastos i envernissar-les amb vernís incolor par a fer ressaltar la fusta, dona una gran satisfacció.

La primera fase, després de comprovar tot el material i si aquest es troba en bon estat, consisteix en el muntatge de les quadernes en la falsa quilla.

He realitzat un conjunt de fotografies mostrant tot el procés de la fase de construir el casc;


Els útils i les eines que utilitzo, como es pot veure, són bàsicament un rosset, varies esquadres, pinces per a subjectar,  una placa d'acer inoxidable rectificada, un nivell i  improvisar sobre la marxa.
Amb el rosset es pot alinear  perpendicularment, la part superior de las quadernes.





Amb una de les esquadres se alinea la falsa quilla  amb cada una de las quadernes i amb l'altre esquadra es comprova la verticalidat de la quaderna

































====================================== 

En una segona fase, muntare les diferents bandes per les bateries de canons i les cinc cobertes inferiors amb els seus folres. Preparare les dos últimes quadernes i la primera per a que serveixin  de base per les traques de folre.

Finalment, s'han de rebaixar els perfils de totes les quadernes de manera inclinada i orientant la incllinació en sentit de proa o cap a popa. ( de la quaderna 8 a la primera cap a proa i de la 9 a la 16 cap a popa).





S'han col·locat  algunes de les bandes per als canons.

Col·locació de cobertes i folrat de les mateixes








Tot a punt per rebaixar les quadernes



Vista superior de les cobertes





La proa preparada par col·locar les traques


Les quadernes de popa preparades


Les quadernes de proa preparades




================================= 


En esta fase acabaré de montar las cubiertas y lo dejare todo prepàrado para empezar a montar las tracas del casco 








Para preservar el forro de las cubiertas las barnizo con un barniz incoloro satinado

Todo a punto para colocar las tracas

 ======================================


Montaje de las tracas del casco



Las tracas hay que colocarlas en toda su longitud. Nunca se las ha de fraccionar.
Es importante ir colocándolas una a una (una a estribor – una a babor), de esta manera evitamos el desplazamiento de la alineación de la quilla.


El primer listón lo alineamos, por la parte superior, con la cubierta principal.


Vistos por el frente de proa los listones tienen que ir paralelos




La parte superior de los flancos de popa la dejo sin cubrir para que me permita colocar los útiles que uso para ajustar las tracas.






Realmente es muy laborioso conseguir doblar las tracas al final de popa. hay que humedecer las tracas e ir dándoles forma antes de montarlas.



  
Hay momentos en los que todo vale.






  
 



 



Estos soportes los uso para transportar los modelos cuando los presento a algun concurso o exposición.




A partir de aqui se ha de trabajar el casco para intentar conseguir la maxima uniformidad entre los listones y realizar un buen y fino lijado.

 ========================================

 PULIDO DEL CASCO




Estas son basicamente las herramientas que he usado para realizar el pulido del casco.


Se puede apreciar el alojamiento de la roda.

  



El alojamiento del codaste.







Poder contemplar estas formas angulosas, justifica las horas de trabajo.








 Seguimos...............








1 comentari:

  1. Joan,

    He fet una versió del blog al wordpress amb la idea de ficar-hi entrades de diferents autors, com ara tu, que publiques també en català. El nou blog es diu petitesdrassanes.wordpress.com. Només caldria que m'enviessis una còpia dels teus arxius amb l'eina d'exportació del blogger. La resta d'ho explicaria si m'escrius xls1961@gmail.com. Només publicaria els de modelisme naval i aquells que estiguessin integrament en català o em donessis permís per traduir-los.

    Salutacions i en qualsevol cas, bon estiu.

    ResponElimina